Rijles vanaf 16,5 jaar

Je rijbewijs met 17 en rijles vanaf 16,5 jaar!

Sinds 1 november 2011 kun je met 16,5 jaar rijlessen volgen en met 17 jaar je rijbewijs behalen. Tot 18 jaar moet je begeleid rijden met een coach. Met 18 jaar ben je er dan klaar voor om alleen auto te rijden.

 

Wanneer mag je met 16,5 jaar starten en met 17 jaar je rijbewijs halen?

 

  • Iedereen die op of na de startdatum van 01 november 2011 17 jaar wordt mag deelnemen
  • Ben je 16 jaar, dan mag alvast je theorie-examen halen
  • Vanaf 16,5 jaar mag je gaan rijlessen
  • Vanaf 17 mag je rijexamen doen
  • Heb je het rijbewijs gehaald, dan mag je tot 18 jaar autorijden samen met je begeleider
  • Vanaf 18 mag je helemaal alleen de weg op

 

Wil je ook vanaf 16,5 jaar beginnen met rijlessen? Bij AARASS Rijopleiding hebben we het speciale rijlespakket ‘begeleid rijden’ ook wel bekend als 2toDrive. Onze 2toDrive rijopleiding is er op toegespitst om je klaar te stomen voor het rijbewijs met 17 jaar. Je begint met een proefrijles, we halen je thuis op en kijken tijdens de eerste rijles hoeveel rijlessen je nodig hebt. Je hoort na afloop meteen wat het kost om je rijbewijs te halen met een 2toDrive rijlespakket.

Inschrijven voor 2toDrive

 

Begeleiderspas

Een begeleiderspas is een pasje met daarop de namen van je begeleiders. Als 17-jarige moet je de begeleiderspas samen met je rijbewijs bij je hebben als je gaat autorijden. De pas kost € 35,- en komt boven op de kosten van je rijbewijs. Het aanvragen van een begeleiderspas kun je doen via de website van 2toDrive. Dit doe je door middel van je DigiD code.

SERTIFICATE

© 2020 Aarass Rijopleiding All rights reserved. Design door: Online Assistants