Info

NORMALE VRAGEN:

 • Hoe werkt het online theorie?
  Wanneer je online theorie trainingen bij ons volgt kun je thuis achter je computer wanneer het jou uitkomt en in je eigen tempo je theorielessen volgen. De online theorie training bestaat uit: Het complete digitale theorie lesboek met 25 hoofdstukken, inclusief interactieve oefenvragen per hoofdstuk en persoonlijke studiebegeleiding 50 Interactieve theorie oefenexamens (volgens CBR methode) Praktijkfilms (als voorbereiding op alle rijlesonderdelen) Wanneer je bij ons online theorie trainingen volgt kun je op onderstaande link klikken en je inloggen om met de cursus te beginnen of verder te gaan waar je de vorige keer gebleven was.
 • Hoe werkt het theorie-examen?
  Het theorie-examen voor de personenauto bestaat uit: 30 vragen over wetten en verkeersregels 25 vragen over gevaarherkenning 10 vragen over verkeersinzicht en risico's Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig is om te doen. Het onderdeel gevaarherkenning is nieuw. Deze vragen beantwoord je door aan te geven wat je in deze situatie zou doen: Remmen (dat wil zeggen flink snelheid verminderen of zelfs stoppen) Gas loslaten (dat wil zeggen extra attent zijn en voorbereid zijn op een andere gedragskeuze) Niets (dat wil zeggen gewoon door blijven rijden met dezelfde snelheid) Wanneer geslaagd? Je krijgt ja/nee-vragen, meerkeuzevragen, open vragen en gedragskeuzevragen (bij gevaarherkenning). Je slaagt voor je theorieexamen als: Je 12 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning Je 35 vragen goed hebt (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht Je moet dus voor beide onderdelen minimaal een voldoende halen om te slagen.
 • Hoe werkt het tussentijdse toets?
  Een tussentijdse toets stelt je in staat om je vorderingen voor het praktijkexamen te testen. Zo krijg je een indruk van het examen en kun je alvast wennen aan het verloop ervan. De toets is een rijtest die wordt afgenomen door het CBR en verloopt als een echt examen. Tevens wordt bij een positief resultaat vrijstelling gegeven voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen. Deze tussentijdse toets verhoogt je kans om tijdens het eerste examen een maximaal resultaat te behalen. De tussentijdse toets volgt meestal na 2/3 van de opleiding. Door de toets ben je beter voorbereid op het uiteindelijke afrijden.
 • Machtiging
  Wanneer de rijschool het rijexamen voor jou gaat aanvragen moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Dat biedt jou en je rijschool veel voordelen: Je ontvangt meteen een e-mail ter bevestiging van de machtiging Je ontvangt meteen een e-mail als de rijschool het examen voor je heeft gereserveerd Je ontvangt meteen een e-mail als de rijschool het examen eventueel voor je heeft verschoven of afgezegd Jouw adresgegevens zijn automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD.

RIJ VRAGEN:

 • Hoe gaan de praktijklessen in gang?
  Na je eerste proefles en het opstellen van je lesplan begin je aan de rijopleiding. De praktijklessen van AARASS Rijopleiding bestaan uit 60 minuten. Hiernaast kun je ook rijlessen boeken van twee uur achter elkaar, of meerdere keren per week. Je volgt je lessen onder de deskundige leiding van je vaste instructeur. De lessen worden zorgvuldig opgebouwd aan de hand van je instructiekaart. Je vorderingen houden we bij in je instructiekaart en je rijles agenda, zodat je weet welke onderdelen je al onder de knie hebt en welke er nog volgen. We zoeken situaties op die voor het veilig autorijden van belang zijn en oefenen net zolang totdat je deze goed beheerst. Ook zullen we je goed trainen in de bijzondere verrichtingen. Hiernaast zullen we ons richten op het behalen van het examen, en de routes die je vanaf het CBR kan verwachten proefrijden en oefenen. Zo kom je optimaal voorbereid op je examen en staan je daar geen verrassingen meer te wachten.
 • 2toDrive
  Autorijden is wettelijk toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder, die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. 2toDrive (begeleid rijden) is een mogelijkheid om die leeftijdsgrens te verlagen. 1 November 2011 is 2toDrive gestart, het begeleid rijden experiment waardoor jij eerder kunt beginnen met rijlessen! Jij hebt NU dé kans om eerder je rijbewijs te halen! Door 2toDrive kun je al vanaf 16,5 jaar rijlessen volgen. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jou zelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen. Je 2toDrive rijbewijs is ook geldig als AM (brommer) rijbewijs. Op de brommer mag je wel alleen rijden.
 • Faalangst
  Het halen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in je leven. Het rijbewijs geeft je zelfstandigheid en markeert vaak een overgang naar volwassenheid. Maar het halen van het rijexamen is voor velen een spannende gebeurtenis. Niet iedereen is tegen die spanning opgewassen. Kandidaten die tijdens een normale rijles een uitstekende rijvaardigheid laten zien, worden door faalangst tijdens het afrijden onzeker en gestrest. Zo maken ze fouten die ze anders niet zouden maken, waardoor ze voor het examen zakken. Onnodig, omdat ze wel veilig de weg op kunnen! AARASS Rijopleiding biedt extra ondersteuning bij faalangst en helpt je bij het overwinnen van je nervösiteit. Onze rijinstructeurs zijn ook gediplomeerde faalangst instructeurs. Tijdens de lessen besteden we aandacht aan de voorbereiding voor het examen en zorgen we ervoor dat je zo ontspannen mogelijk naar het rijexamen toegaat. En ook de tussentijdse toets helpt je hierbij.

SERTIFICATE

© 2020 Aarass Rijopleiding All rights reserved. Design door: Online Assistants